Groves-Raines Architects

Lanark Road

Residential

Partial demolition, extension and alterations to residence on Lanark Road, Edinburgh. The proposed 100m2 extension comprises an open-plan living area leading to a kitchen and dining area on ground floor. A covered terrace accessed from the new master bedroom at first floor offers a panoramic view over the adjacent golf course. The extension at ground level is clad in pre-treated cedar boarding in contrast to the zinc-clad bedroom and balcony space above. Tight planning constraints relating to overlooking and overshadowing defined the form of the new extension. Within these constraints the maximum permissible volume was created to provide the required accommodation.

You may also like

Hackney London Apartment
House in Murrayfield
RB House
The Vertical Challenge
New Passivhaus
Loch House, Scottish Highlands
Royal Terrace Stair