Groves-Raines Architects

House in Murrayfield

Residential

A detached private house. The building has undergone significant alteration over time, including the addition of a series of flat roofed extensions to the North and its division into two apartments before later being reconciled to form a single dwelling. The latter extensions were built to a poor standard and were suffering from extensive water ingress, dampness and dry rot, and as a result.

The low-quality extensions were removed and replaced with a higher quality structure, reconfiguring the internal layout and extending the body of the main house to create better, healthier living spaces. The existing roof void has been converted to form new sleeping accommodation. By improving the arrangement of internal spaces, the house is better connected with its garden and more suited to modern family life.

You may also like

Royal Terrace Stair
The Vertical Challenge
Lanark Road
Loch House, Scottish Highlands
RB House
New Passivhaus