Groves-Raines Architects

Nisbet Wylie Photographs Ltd.

Commercial

Nisbet Wylie Photographs approached the practice with a brief to provide studio and office space, a meeting room, WC, lounge, kitchen and dressing room within an existing 350m² industrial unit. The existing building is left largely untouched with new facilities contained in two free-standing timber framed beech-ply boxes. They are specifically positioned within the building - dividing it into a series of studio, exhibition and circulation spaces. The units have their own heating, lighting, ventilation and entertainment systems allowing them to be used independently of the main space, minimising energy waste. Where possible, these materials were used in their unaltered state, minimising waste material and construction time, and clearly expressing their industrial origins. Photography by Nisbet Wylie Photographs.

You may also like

Berkeley Dental Clinic
Brite Dental
James Morrison Street
Lamb's House Office